„Elég a fideszes pedofilbotrányból” – Szolnokon is tüntetnek a mai napon

Megosztás

Ahogy már írtunk róla, Budapesten, a Hősök terén néhány óra múlva influencerek által meghirdetett tüntetés kezdődik az elmúlt héten kirobbant pedofilbotrányt követően. A megyeszékhelyen sem tétlenkednek az eset miatt válaszokat követelő, felháborodott lakosok, a Momentum délután öt órától tart tüntetést a Kossuth téren.

De ez még mindig kevés! – írja a Momentum szolnoki alapszervezete a Facebookon meghirdetett eseménye leírásában, utalva Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit egykori igazságügyi miniszter lemondására. Február 16-én, azaz ma öt órakor tüntetést hirdettek a Kossuth térre.

„A fő bűnösöket még mindig nem érte utol a felelősségre vonás! A Fidesz és a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek a pedofilbotrány szálai. Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktor és a többi cinkos két nő szoknyája mögé bújva ép bőrrel megússza ezt!” – írják.

A Momentum helyi támogatóit és minden felháborodott lakost a kőszínpadnál várnak, hogy együtt tüntessenek az igazságért, valamint álljanak ki az áldozatok mellett, az igazság mellett.

A mai napon a fővárosban is jelentős tüntetés lesz, néhány órával ezelőtt írtunk arról, hogy az egyik főszervezőt, napjaink legismertebb hazai énekesét, Azahriaht épp a 2022-es szolnoki palacsintafesztiválon történt szerencsétlen esetével próbálják lejáratni a kormánykommunikáció orgánumai.

Képek: Momentum Szolnok Fb, Varga Judit Fb

Kapcsolódó cikkek